Bestyrelsen på Lolland

Enhedslisten-Fav-icon.png

Kristof Lubowiecki, Kontaktperson

Bente Borreskov, medlem af byrådet Lolland kommune

Bente Borreskov, Medlem af kommunalbestyrelsen for Ø

Læs også siden om byråd
  

silhouet.png

Torben Hansen, Kasserer

Jeg er 61 år, cand.psych. og har været i partiet siden 1999, først i Horsens, så i Ringkøbing amt, i Herning og før jeg landede Ikast-Brande. I Ikast-Brande var jeg kasserer og kontaktperson, samt spidskandidat til kommunalbestyrelsen og folketingskandidat i 10 år.  Før den tid var jeg kasserer i Nørre-Snede husmandsforening. I Nørre-Snede havde jeg stutteri i 24 år.

Birthe Lauridsen formand for Enhedslisten Lollands bestyrelse

Birthe Lauridsen

Jeg er en årgang 1958 der er flyttet til Nakskov i december 2017. Jeg ledte efter et sted med ro, lidt have og billige boligudgifter. Jeg har tilbragt mange ferier hos familie på Lolland og derfor var Lolland måske ikke så ”langt væk” som man ellers høre når man bor i Hovedstaden.

Der er flere emner der ligger mit hjerte nær; her vil jeg blot nævne 2:
 

Boligspørgsmålet
Boligen er noget af det vigtigste for mennesker. En sund og passende bolig er grundlaget for at kunne fungere i andre sammenhænge. I de sidste 60-70 år har vi i Danmark arbejdet på at alle skulle have sådan en base. Det er ikke længere på Folketingets dagsorden – der lugtes vist penge i visse kredse. Det gælder både i forholdt til andelsboliger og almene boligforeninger – de 2 boligformer vi har haft hvor der traditionelt har været adgang for alle.
 
Fattigdommen er vendt tilbage
Jeg har været med i Næstehjælper-gruppen næste siden starten i 2016. Der har jeg været vidne til hvordan fattigdommen breder sig; at flere og flere f.eks. mangler mad og andre basale ting. Jeg har set mennesker blive frataget deres værdighed når systemet arbejder ud fra holdningen om at ALLE kan arbejde, om end ikke andet så som dørstopper i sengepraktik. Og jeg har set mennesker bliver smidt rundt i systemet når refusionen fra staten er vigtigere end at bringe det enkelte menneske videre i livet. Det er i mine øjne fuldstændigt grotesk at vi straffer syge og arbejdsløse på den måde.
 

Enhedslisten-Fav-icon.png

Lilje Stella Damm